ABの事じゃないので~

フリートーク
返信する
メッセージ
作成者
水波形
記事: 106
登録日時: 2009年3月29日(日) 15:45
連絡する:

ABの事じゃないので~

#1 投稿記事 by 水波形 »

こちらで質問させて頂きます。(プログラミングっちゃプログラミングですが、C言語じゃないとダメなので^^;)

今、簡単なゲームをつくろうと考えているのですが、
そこでちょっと躓きました。

A*探索アルゴリズムというやつです。

別にこだわらなくてもいいのですが、聴いた話、これが一番手っ取り早そうなので。

○ゲーム内容
20*20ののマップ(マス目)があり、その上にブロックを設置します。
ブロックは通過することができません
敵がやってきて、マップを進みます。
設置したブロックが敵を攻撃します。
倒せなかった敵が、ゴールに入るとマイナスポイントです。

こんな感じです。
この、ブロックの設置と敵の動きについてですが、
1,ゴールまでの道筋を塞げないように監視する
2,ゴールまでの最短ルートを出して、敵にそのルートを進ませる

ということをしたいのですが……

私の頭ではどうにも……
A*に限らなくてもかまいません。
やり方などご存じの方がいらっしゃいましたら、ご教授願えますでしょうか。
よろしくお願いします。

……雑談スレッドで質問をしてしまった……
でも、此処以外は場違いな気もします^^;
指摘などありましたら突っ込んであげてください
↓個人的ソフト置き場
http://www.software.jpn.org/
↓萌えゲー製作とかしていたい
http://www.holygate.jpn.org/
みけCAT

C言語の質問はこちらへどうぞ

#2 投稿記事 by みけCAT »

C言語何でも質問掲示板というサイトがあります。
※このサイトでマルチポストをする際は相互リンクが義務です。[/url]
James227
記事: 22
登録日時: 2025年11月30日(日) 02:10

Re: ABの事じゃないので~

#3 投稿記事 by James227 »

Mən əlli yaşımda idim, həyatımın ən çətin dövrünü yaşayırdım. İşdən çıxarılmışdım, arvadımla münasibətlərim gərginləşmişdi, uşaqlar böyümüş, evdən ayrılmışdılar. Özümü tək, yararsız və çarəsiz hiss edirdim. Günlərlə evdə oturur, televizora baxır, pəncərədən çölə baxırdım. Nə edəcəyimi bilmirdim. Dostlarım işdə idi, onlara yük olmaq istəmirdim. Qonşularla söhbət edirdim, amma onlar da öz problemləri ilə məşğul idi. Bir gün qonşum Namiq məni gördü, hal-əhval tutdu. Dedi: "Necəsən, niyə belə fikirlisən?" Dedim, iş yoxdur, darıxıram. O dedi: "Mən də təqaüdçüyəm, amma darıxmıram, bir oyun oynayıram telefonla." Maraqlandım. Nə oyunu? O dedi ki, mostbet multi bölməsi var, orada çoxlu müxtəlif oyunlar var, həm slotlar, həm canlı oyunlar, hər şey. Güldüm. Dedim, mən heç vaxt qumar oynamamışam, bu yaşdan sonra da başlamaram. Namiq güldü: "Nə itirəcəksən ki? Bir az vaxt, bir az pul. Əyləncədir, cəhd et." Həmin axşam evdə oturmuşdum, fikirləşdim. Bəlkə doğrudan da cəhd edim? Nə itirəcəm? Vaxtım var, pulum da azca var.

Telefonumu götürdüm, axtarışa yazdım mostbet multi. Sayt açıldı, çox maraqlı görünürdü. Həqiqətən də, çoxlu oyunlar var idi, hamısı bir yerdə. Slotlar, ruletka, blackjack, canlı oyunlar, hətta idman mərcləri. Mən heç vaxt belə bir şey görməmişdim. Gəzdim, baxdım, öyrəndim. Qeydiyyatdan keçdim, bir neçə dəqiqəyə hesabım oldu. Sonra bonuslar bölməsinə baxdım, ilk depozitə bonus var idi. 20 manat yüklədim, bonusla birlikdə 40 manat oldu. Oynamağa başladım. Əvvəlcə slotları sınadım, rəngarəng, səs-küylü. Udurdum da, uduzdum da, amma maraqlı idi. Sonra canlı oyunlara keçdim, real dilerlərlə ruletka. Çox fərqli bir təcrübə idi. İlk gün 10 manat uduzdum, vecimə deyildi. İkinci gün 5 manat qazandım, üçüncü gün 15 manat uduzdum. Bu belə davam etdi. Mən oynayırdım, öyrənirdim, təcrübə qazanırdım. Artıq vaxtım var idi, darıxmırdım. Hər axşam arvad yatandan sonra mətbəxdə oturur, çay içir, mostbet multi bölməsində oyunlar oynayırdım. Bu mənim özəl vaxtım idi, mənim ritualım.

Bir ay keçdi. Artıq oyunları tanıyırdım, qaydaları bilirdim. Ən çox canlı ruletka xoşuma gəlirdi, real kazino atmosferi var idi. Bir axşam oynayırdım, saat gecə 1 idi. Diler xanım tozu fırladırdı, mən mərc qoyurdum. Birdən bir ideya gəldi ağlıma, bəlkə bir az risk edim? 50 manat qırmızıya qoydum. Top fırlandı, mən nəfəs almadan baxdım. Qırmızı! 100 manat oldu. Sevindim, amma dayanmadım. 100 manatı yenə qırmızıya qoydum. Yenə qırmızı! 200 manat. Əllərim əsirdi, ürəyim döyünürdü. Üçüncü dəfə 200 manatı qırmızıya qoydum. Qara gəldi. Uduzdum 100 manat. Amma 100 manat qazancım qalmışdı. Pul çıxartdım, səhərə qədər gözlədim. Səhər kartıma pul düşdü. Həmin gün arvada dedim, çox sevindi. Dedi: "Bəlkə bu pulla nəvələrə hədiyyə alaq?" Aldıq, qalanını kənara qoyduq. Özümə də söz verdim ki, ehtiyatlı oynayacam.

O gündən sonra daha ciddi yanaşmağa başladım. Oyunları öyrəndim, strategiyalar oxudum, təcrübə qazandım. Mostbet multi bölməsində hər axşam oynayırdım, bəzən slotlarda, bəzən canlı ruletkada, bəzən blackjackdə. Çeşidli oyunlar var idi, heç vaxt darıxmırdım. Dilerlərlə tanış olmuşdum, onlar da məni tanıyırdı. Bəzən söhbət edirdik, gülüşürdük. Bu, mənim üçün sadəcə oyun deyil, bir növ ünsiyyət idi, sosial həyat idi. Artıq tək deyildim, bu virtual dünyada dostlarım var idi. Hər axşam səbirsizliklə gözləyirdim ki, saat 12 olsun, arvad yatsın, mən mətbəxdə oturum, çay içim, mostbet multi açım, oynayım.

Aylar keçdi. Mən mütəmadi oynayırdım, amma nəzarət altında. Həftədə 4-5 dəfə, hər dəfə 20-30 manat. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum, amma ayın sonunda həmişə qazanc olurdu. 200-300 manat arası. Bu, təqaüdümə əlavə idi, evə kömək edirdi. Arvad razı idi, özüm də razı idim. Nəvələrə hədiyyələr alırdım, onları sevindirirdim. Özümü faydalı hiss edirdim, artıq o yararsız kişi deyildim.

Bir il keçdi. Artıq 6000 manat yığmışdım. Nəvələrimi dənizə apardım, bir həftə qaldıq. Uşaqlar qumda oynadı, dənizdə çimdi, mən də baxdım, sevindim. Arvad da gəldi, birlikdə gözəl vaxt keçirdik. O an düşündüm ki, bu, həqiqi xoşbəxtlikdir. Pulun gətirdiyi xoşbəxtlik deyil, ailənin, nəvələrin gətirdiyi xoşbəxtlik. Amma bu pul olmasaydı, bəlkə də gedə bilməzdik. Ona görə də minnətdaram bu oyuna, bu proqrama. Minnətdaram qonşum Namiqə ki, mənə göstərdi. Minnətdaram özümə ki, cəhd etdim, qorxmadım.

Keçən ay böyük uduş gəldi yenə. 2500 manat! O gecəni heç vaxt unutmaram. Qar yağırdı, küçədə soyuq vardı, mən isti otaqda çay içirdim. Arvad yatmağa getmişdi, mən tək idim. Mostbet multi açdım, canlı ruletka oynamağa başladım. Diler tanış idi, gülümsədi, dedi: "Axşamınız xeyir, dostum." Mən də gülümsədim. Kiçik mərclərlə başladım, sonra birdən qərara gəldim ki, bir az risk edim. 100 manat qırmızıya qoydum. Top fırlandı, mən nəfəs almadan baxdım. Qırmızı! 200 manat. 200 manatı yenə qırmızıya qoydum. Yenə qırmızı! 400 manat. Əllərim əsirdi, ürəyim döyünürdü. Üçüncü dəfə 400 manatı qırmızıya qoydum. Qırmızı! 800 manat. Artıq yerimdə otura bilmirdim, ayağa qalxmışdım. Dördüncü dəfə 800 manatı qırmızıya qoydum. Qırmızı! 1600 manat. Beşinci dəfə 1600 manatı qırmızıya qoydum. Qara gəldi. Uduzdum 800 manat. Amma 800 manat qazancım qalmışdı, üstəlik əvvəlki uduşlarla birlikdə 2500 manat oldu. Dərhal pulu çıxartdım, səhərə qədər gözlədim. Səhər arvada dedim, o da sevindi. Dedi: "Bəlkə bu pulla evə təmir etdirək?" Dedim, əlbəttə. İndi evdə təmir işləri gedir, arvad çox xoşbəxtdir.

İndi iki ildir oynayıram. Heç vaxt böyük uduzuşlarım olmayıb, çünki limitimi bilirəm. Nə vaxt dayanmağı bilirəm. Bu yaşda öyrəndim ki, hər şeydə ölçü olmalıdır. Ailəm xoşbəxtdir, mən xoşbəxtəm, nəvələr xoşbəxtdir. Daha nə lazım? Bəzən gecələr yata bilmirəm, telefonu götürürəm, mostbet multi açıram, bir az oynayıram, dilerlərlə söhbət edirəm, sonra yatıram. Bu mənim üçün bir növ dərmandır, yuxu dərmanı, stress dərmanı. Hamıya tövsiyə edirəm? Yox, hər kəs öz qərarını versin. Amma mənim üçün bu, xoşbəxtlikdir. Və mən bu xoşbəxtliyi heç nəyə dəyişmərəm. Həyat təqaüddən sonra da maraqlı ola bilər, kifayət ki, bir şey tapasan özünə. Mən tapdım, şükür.
返信する